Instagram vám nyní umožní lépe spravovat přístup k aplikacím třetích stran

Nejnovější funkce Instagramu vám umožní lépe spravovat data, která sdílíte s aplikacemi a weby třetích stran.

Může se jednat například o služby tisku fotografií nebo vytváření webových stránek, s nimiž jste se v minulosti zabývali a které během instalace požadovaly povolení k „importu fotografií z Instagramu“ nebo „připojení / propojení s Instagramem“, které jim umožní správně integrovat.

Instagram říká, že v příštích šesti měsících zavede novou funkci ochrany osobních údajů do své globální komunity „postupně“, ale zdá se, že existuje velká šance, že ji nyní budete moci používat.

Chcete-li zjistit, zda je k dispozici, klepněte na ikonu hamburgeru v pravém horním rohu své stránky profilu Instagram a znovu klepněte na Nastavení, pak Bezpečnostnía potom dál Aplikace a webové stránky. Nakonec klepněte na Aktivní. Pokud některá online služba má aktuálně přístup k některým vašim datům Instagramu, uvidíte je zde uvedené.

Pokud již nechcete, aby konkrétní služba mohla získávat data z vašeho účtu Instagram, jednoduše klepněte na ikonu Odstranit tlačítko vedle něj.

Pokud jste dlouholetým uživatelem Instagramu, je možné, že jste zapomněli na to, které aplikace a weby jste autorizovali k získávání údajů z vašeho účtu. V takovém případě tato nová funkce nabízí vynikající příležitost, abyste se ponořili do nastavení Instagramu, abyste rychle zkontrolovali situaci a provedli jakékoli požadované změny ve způsobu, jakým sdílíte svá data s různými online službami.

Aktualizovaná obrazovka autorizace

Instagram uvedl, že také zavádí aktualizovanou autorizační obrazovku, abyste přesně věděli, jaké údaje od vás třetí strany požadují, když je použijete poprvé. „Tento přístup budete mít možnost„ zrušit “nebo„ autorizovat “přímo z obrazovky autorizace,“ uvedla společnost v příspěvku na blogu, který uvádí nejnovější změny v aplikaci pro sdílení fotografií a videí.

V dalších novinkách týkajících se Instagramu vydala společnost vlastněná Facebookem Threads, aplikaci pro sdílení obsahu a dalších informací se svými nejbližšími přáteli. Také se zbavil Následující záložka, která vám umožní vidět lajky a komentáře přátel vytvořené na fotografiích pořízených ostatními.

Nakonec spustila funkci tmavého režimu, která vám umožní procházet krmivem celou noc, aniž byste namáhali oči.

Poslední příspěvky