Jak odstranit svůj účet na Facebooku

Díky fiasku Cambridge Analytica v roce 2018, po kterém následoval hack, který narušil více než 50 milionů účtů, není divu, že lidé chtějí přerušit vztahy s Facebookem. Naštěstí můžete účet smazat během několika minut.

Facebook ve skutečnosti poskytuje dva možnosti: Deaktivovat a odstranit. Deaktivace vašeho účtu pouze uvede vaše informace do dočasné přestávky, takže si můžete vydechnout, aniž byste skočili na loď. Odstranění účtu však trvale zbaví web vašich dat. Mezi tyto informace patří fotoalba, označení Líbí se, aktualizace stavu, informace o časové ose a další.

Když navíc účet smažete, není možné jej obnovit. Po 30 dnech to bude, jako byste tam nikdy nebyli. Pokud se nakonec vrátíte, budete muset začít znovu od nuly.

Pokud jste připraveni osvobodit se od únavy ze sociálních médií, náš průvodce nejprve ukazuje, jak uchovat osobní údaje, aniž byste účet skutečně smazali. Pokud toho máte opravdu dost, přeskočte na druhou část s podrobnostmi, jak vše nadobro smazat.

Postupujte podle našeho praktického průvodce, abyste se chránili, aniž byste sociální síť úplně opustili.

Jak dočasně deaktivovat svůj účet na Facebooku

Zde můžete „pozastavit“ účet na Facebooku, jak dlouho budete potřebovat. Tato metoda umožňuje pokračovat v používání aplikace Messenger. Pokud se však nakonec vrátíte, budete potřebovat přístup k e-mailové adrese nebo telefonnímu číslu přidruženému k vašemu účtu. Účet deaktivujete takto:

Krok 1:Klikněte na tlačítko se šipkou dolů umístěné vedle ikony otazníku na navigačním panelu.

Krok 2:Klikněte na ikonu Nastavení možnost uvedená v rozevírací nabídce.

Možnost Nastavení Facebooku

Krok 3: TheObecná nastavení účtu stránka se otevře ve výchozím nastavení. Klikněte na ikonu Vaše informace na Facebooku možnost uvedená vlevo.

Krok 4: Klikněte na ikonu Deaktivace a smazání volba.

Vaše informace na Facebooku

Krok 5: Na následující stránce klikněte na tlačítko vedle deaktivovat účet následovaný modrou Pokračujte k deaktivaci účtu knoflík. Facebook vás vyzve k zadání hesla.

Facebook Pokračovat v deaktivaci

Krok 6: Nakonec Facebook vyžaduje důvod deaktivace. V případě potřeby můžete dále vysvětlit a odhlásit se z budoucích e-mailů. Klikněte na modrou Deaktivovat tlačítko pro dokončení.

Dokončete deaktivaci Facebooku

A je to! Jděte na dovolenou na Facebooku a vraťte se, kdykoli budete chtít. Nezapomeňte, že k opětovné aktivaci účtu potřebujete přístup k přidružené e-mailové adrese nebo telefonnímu číslu.

Vypuštění, část 1: Sbalte si kufry

Než stisknete spoušť, vždy existuje okamžik váhání. Chápeme to. Máte rostoucí bohatství obsahu, které začalo, když jste před těmi lety narazili na Facebook. Máte tolik upřímných fotografií, zpráv a dalších, které o vás jako o jednotlivci hovoří velmi (nebo ne tolik). Facebook zdánlivě zachytil vaši digitální duši.

Naštěstí si uživatelé mohou stáhnout archivační objem svých dat pro offline použití. Tato data zahrnují fotografie, sdílené příspěvky, reklamy, na které jste klikli, a řadu dalších dat, která nejsou přístupná pouhým přístupem k vašemu účtu. Stahování je rychlé a snadné, a ačkoli to nebude tak vzrušující jako navigace na skutečné časové ose, alespoň tam je, pokud byste se chtěli virtuálně procházet dolů po paměti.

Krok 1: Klikněte na tlačítko se šipkou dolů umístěné vedle ikony otazníku na navigačním panelu.

Krok 2: Klikněte na ikonu Nastavení možnost uvedená v rozevírací nabídce.

Možnost Nastavení Facebooku

Krok 3: TheObecná nastavení účtu stránka se otevře ve výchozím nastavení. Klikněte na ikonu Vaše informace na Facebooku možnost uvedená vlevo.

Krok 4: Klikněte na ikonu Stáhněte si své informace volba.

Facebook Stáhněte si své informace

Krok 5: K následujícímu Stáhněte si své informace Na stránce si můžete vybrat, jaké konkrétní informace chcete stáhnout. Klikněte na modrou Vytvořit soubor tlačítko pro zahájení.

Facebook Vytvořte datový soubor

Krok 6:Kopírování vašich informací může nějakou dobu trvat. Jakmile Facebook vytvoří vaše soubory, obdržíte e-mailem oznámení. Vraťte se zpět do Stáhněte si své informace stránku a klikněte na Dostupné kopie záložka.

Krok 7: Klikněte na ikonu Stažení knoflík.

acebook Stáhněte si svá data

Krok 8: Facebook vás vyzve k zadání hesla. Zadejte informace a klikněte na modrou Předložit knoflík.

Vypuštění, část 2: Přerušte své vazby

Díky místní kopii svého účtu na Facebooku můžete nyní z Facebooku vše smazat.

Nezapomeňte, že jakmile se odhlásíte od žádosti o smazání účtu, Facebook poskytuje 30 dní, během nichž se můžete přihlásit a okamžitě znovu aktivovat svůj účet. I když to může znít pohodlně, pokud si to během 30denního okna rozmyslíte, není to úplně vhodné, pokud se pokoušíte účet jednou provždy smazat.

Je to proto, že aplikace třetích stran propojené s vaším účtem na Facebooku - například Instagram, Spotify a Twitter - vás automaticky přihlásí na Facebook, bez ohledu na požadavek na smazání. To znamená, že před odstraněním musíte ze sociální sítě odstranit všechny propojené účty. Nezapomeňte se přihlásit ke všem propojeným aplikacím bez použití přihlašovacích údajů založených na Facebooku.

Krok 1: Klikněte na tlačítko se šipkou dolů umístěné vedle ikony otazníku na navigačním panelu.

Krok 2: Klikněte na ikonu Nastavení možnost uvedená v rozevírací nabídce.

Možnost Nastavení Facebooku

Krok 3: The Obecná nastavení účtu stránka se otevře ve výchozím nastavení. Klikněte na ikonu Aplikace a webové stránky možnost uvedená vlevo.

Facebook Vyberte aplikace a webové stránky

Krok 4: Několik aplikací je uvedeno pod Aktivní záložka. Chcete-li zobrazit všechny připojené aplikace, klikněte na možnost „Zobrazit vše“ (je-li k dispozici). Chcete-li tyto aplikace smazat, klikněte na příslušná pole vpravo a poté na modrou Odstranit knoflík.

Facebook Odebrat aplikace a webové stránky

Krok 5: Na obrazovce se zobrazí výzva potvrzující vaši akci. Kliknutím na toto pole odstraníte všechny příspěvky, videa a události spojené s těmito aplikacemi. Klikněte na modrou Odstranit tlačítko k dokončení.

Facebook Potvrďte smazání aplikace

Krok 6: Opláchněte a podle potřeby opakujte.

Vypouští se část 3: Hasta la vista, zlato

Stáhli jste všechna data a odstranili jste všechny vazby třetích stran s Facebookem. Nyní je čas se rozloučit s Facebookem a smazat svůj účet.

Po uplynutí 30denní odkladné lhůty již není možné vrátit se zpět, proto je správným rozhodnutím odstranění účtu. Zapište si ty narozeniny a požádejte své přátele online o kontaktní informace mimo Facebook. Smazání účtu na Facebooku nemusí znamenat, že zmizíte beze stopy.

Krok 1: Klikněte na tlačítko se šipkou dolů umístěné vedle ikony otazníku na navigačním panelu.

Krok 2: Klikněte na ikonu Nastavení možnost uvedená v rozevírací nabídce.

Možnost Nastavení Facebooku

Krok 3: TheObecná nastavení účtu stránka se otevře ve výchozím nastavení. Klikněte na ikonu Vaše informace na Facebooku možnost uvedená vlevo.

Krok 4: Klikněte na ikonu Deaktivace a smazání volba.

Vaše informace na Facebooku

Krok 5: Na následující stránce klikněte na ikonu Trvale odstranit účet možnost následovaná modrou Pokračujte k mazání účtu knoflík. Na výzvu zadejte své heslo.

Facebook Trvale smaže účet

Krok 6: Facebook poskytuje šanci to přehodnotit, než skočí na loď. Zde můžete jednoduše deaktivovat svůj účet, abyste mohli Messenger nadále používat. Máte také možnost stáhnout si své informace (pokud jste to ještě neudělali). Až budete připraveni, klikněte na modrou Smazat účet knoflík.

Facebook Potvrďte smazání účtu

Krok 7: Vyhýbejte se Facebooku za každou cenu, dokud Facebook váš účet nadobro nevymaže. Cítit svobodu.

Znovu, nepřistupovat k Facebooku pomocí stolního prohlížeče, mobilního zařízení nebo prostřednictvím jakékoli aplikace nebo služby třetí strany, které stále aktivně používají pověření Facebooku. Facebook začne mazat váš účet po 30 dnech, i když proces může trvat až 90 dní, než vše trvale smažete.

jestli ty dělat přihlaste se omylem během 30denní lhůty, opakujte však proces mazání a ověřte, že jste odpojili všechny aplikace třetích stran od Facebooku.

Cítíte očistu sociálních médií? Přečtěte si naše příručky, jak odstranit své účty Instagram, Snapchat a Twitter.

Poslední příspěvky