Twitter říká, že omylem uložil a sdílel údaje o poloze některých uživatelů

Twitter v úterý 14. května odhalil, že neúmyslně shromáždil údaje o poloze od některých svých uživatelů a sdílel je s reklamním partnerem. Chyba byla nyní opravena.

Společnost odmítla prozradit, kolik lidí bylo ovlivněno a jak dlouho sbírala data. Jméno partnera bylo rovněž zadrženo. Poskytla však některé podrobnosti o povaze chyby a také informace o tom, kterým uživatelům mohli být vystavena data o poloze.

„Konkrétně, pokud jste na Twitteru pro iOS použili více než jeden účet a přihlásili jste se k použití funkce přesné polohy v jednom účtu, mohli jsme omylem shromáždit údaje o poloze, když jste na stejném zařízení, pro které jste nezapnul funkci přesné polohy, “napsala společnost v příspěvku.

Twitter uvedl, že sdílel údaje o poloze s reklamním partnerem poté, co se nepodařilo odstranit je z informací zaslaných tomuto partnerovi pro účely nabídek v reálném čase, což je proces, kdy firmy platí za reklamní prostor na základě polohy uživatele v daném okamžiku.

Uvedl, že odstranění údajů o poloze „neproběhlo podle plánu“, ačkoli se mu podařilo implementovat opatření, která zakrývala sdílená data, takže umístění nebylo přesnější než oblast pěti kilometrů čtverečních.

Jinými slovy, údaje o poloze nebyly dostatečně konkrétní, aby odhalily konkrétní adresu nebo mapovaly přesné pohyby. V rámci snahy o další uklidnění své komunity Twitter uvedl, že partner, který data obdržel, neměl přístup ke jménům Twitteru ani jiným informacím spojeným s profilem. Podle Twitteru byla sdílená data o poloze partnerem držena pouze na krátkou dobu, než byla odstraněna jako součást jeho běžné rutiny.

Společnost se sídlem v San Francisku v Kalifornii uvedla, že je za tuto chybu „velmi líto“ a „tvrdě pracuje na tom, aby se už neopakovala“. Dodala, že kontaktovala uživatele, jejichž účty byly ovlivněny, aby jim sdělila, že chyba byla nyní opravena.

Pro klid na duši společnost navrhla uživatelům, aby si chvilku zkontrolovali nastavení ochrany osobních údajů, „aby s námi sdíleli pouze data, která chcete.“ Můžete tak učinit klepnutím na svou profilovou fotku, poté na Nastavení a poté na Soukromí. Přejděte dolů po stránce a vyhledejte položku Přesné umístění, která by měla být deaktivována, pokud chcete skrýt svou polohu.

Na začátku roku 2019 Twitter připustil další chybu, která od roku 2015 odhalila chráněné tweety některých uživatelů Androidu. Opravila tuto chybu, ale preventivně vyzvala kohokoli se zařízením Android, který nastavil svůj účet jako soukromý, aby zkontroloval své nastavení, aby se zajistilo, že jejich tweety budou stále chráněny.

Poslední příspěvky