Jak odstranit zprávy v aplikaci Facebook Messenger

Facebook Messenger je jednou z nejpopulárnějších funkcí platformy sociálních médií a přestože je pro uživatele skvělým způsobem, jak vést soukromé konverzace, mnozí jej také používají jako způsob, jak zahájit boj nebo říci věci, které ve skutečnosti neznamenají. Není neobvyklé udělat v Messengeru chybu nebo okamžitě litovat odeslání zprávy.

Dříve, když se tyto chyby staly, prostě jsme je tam museli nechat sedět, uchované ve Facebook Messengeru po celou věčnost. Nyní tomu tak již není.

Další čtení

  • Jak zachovat vaše soukromí na Facebooku
  • Nejlepší aplikace pro zasílání textových zpráv
  • Jak používat Facebook

Můžete také archivovat a mazat celá vlákna, která již nechcete prohlížet. Smazání zpráv z Facebooku na počítači nebo mobilním zařízení trvá pouhé sekundy, ale smazání celých vláken se týká pouze vaší vlastní doručené pošty, nikoli vašich přátel. Postup je následující:

Mazání zpráv na ploše

Krok 1: Přihlaste se na Facebook jako obvykle.

Krok 2: Klikněte na bublinu chatu v pravém horním rohu a poté na Zobrazit vše v aplikaci Messenger. Druhá možnost se nachází vlevo dole.

FB Messenger Desktop screenshot krok 2 Snímek obrazovky

Krok 3: Chcete-li odstranit celé vlákno zprávy, umístěte kurzor na konverzaci a klikněte na ikonu tří vodorovných teček na pravé straně zprávy v doručené poště. Poté vyberte Vymazat z nabídky, která se objeví.

Snímek obrazovky webové stránky FB Messenger Snímek obrazovky

Krok 4: Poté se zobrazí tři možnosti:zrušení, Vymazatnebo Skrýt konverzaci. Klepněte na Vymazatpokračovat.

Krok 5: Chcete-li odstranit část konverzace, klikněte do konverzace a najeďte myší na zprávu, kterou chcete smazat. Poté klikněte na tři vodorovné tečky a stiskněte Odstranit.

Screenshot, jak odstranit FB zprávu z desktopu FB Messenger Snímek obrazovky

Krok 6:Pokud od odeslání zprávy uplynulo méně než 10 minut, budete mít možnost odstranit zprávu pro všechny nebo jen pro sebe. Jakmile provedete výběr, stiskněte odebrat.

Osoba na druhém konci konverzace uvidí, že jste odstranili zprávu, pokud jste vybrali možnost pro všechny, ale obsah již nebude k dispozici. Pokud to bylo déle než deset minut, budete moci zprávu odstranit pouze pro sebe.

Mazání zpráv na vašem mobilním zařízení

Krok 1: Pokud jste to ještě neudělali, stáhněte si aplikaci Messenger pro iOS nebo Android a přihlaste se obvyklým způsobem.

Krok 2: Chcete-li odstranit celou konverzaci, podržte vlákno nebo přejeďte doleva a vyberte červený koš. Poté vyberte Vymazat potvrdit.

Snímek obrazovky mobilního telefonu FB Messenger Snímek obrazovky

Krok 3: Pokud chcete odstranit pouze jednu zprávu, přejděte do konverzace, podržte zprávu, kterou chcete odstranit, a vyberte Odstranit dole.

Snímek obrazovky mobilního telefonu FB Messenger Snímek obrazovky

Pokud od odeslání zprávy uplynulo méně než 10 minut, budete mít možnost odstranit zprávu pro všechny nebo jen pro sebe. Jakmile provedete výběr, stiskněte odebrat. Osoba na druhém konci konverzace uvidí, že jste odstranili zprávu, pokud jste vybrali možnost pro všechny, ale obsah již nebude k dispozici. Pokud to bylo déle než deset minut, budete moci zprávu odstranit pouze pro sebe.

Poslední příspěvky