Jak vypnout Snap Snap Map Snap Map

Snapchat Snap Map, který umožňuje uživatelům přístup k veřejným příspěvkům spojeným s konkrétními místy, se setkal s pochopitelnou kritikou, když se poprvé objevil v roce 2017. Ačkoli tato funkce byla původně uvedena na trh jako způsob, jak zobrazit příspěvky nahrané do našeho příběhu - něco, co se ukázalo užitečné v důsledku hurikánu Harvey - skutečnost, že aplikace sdílela vaši polohu, kdykoli jste ji otevřeli, byla trochu zametena pod koberec.

Další čtení

  • Jak používat Snapchat
  • Sedm skrytých funkcí Snapchat pro chatování s přáteli

Kromě zjevných nebezpečí může tato funkce představovat pro mladší uživatele nebo ty, kteří neznají možnosti sdílení polohy, kdo opravdu chce, aby jejich přátelé (nebo rodiče) věděli, kde jsou kdykoli? Mnoho uživatelů pravděpodobně tuto funkci aktivovalo při prvním zveřejnění v našem příběhu, aniž by si přesně uvědomilo, jaký přístup aplikaci poskytli. Naštěstí jsme níže načrtli, jak deaktivovat Snap Map a také způsoby, jak omezit, kdo může vidět vaši polohu, pokud si ji přejete ponechat povolenou.

Jak přesně funguje Snap Map?

Pokud jste tuto funkci povolili, vaše poloha se na mapě Snap aktualizuje pokaždé, když otevřete Snapchat. Přesná data o poloze se zobrazí pouze na krátkou dobu, ale obecná data o poloze se mohou uchovávat déle (i když není jasné, jak přesně jsou tato období). Pokud klepnete na bitmoji kamaráda na mapě, uvidíte, kdy byla jeho poloha naposledy aktualizována. To také odráží čas, kdy aplikaci naposledy otevřeli, a mohou pro vás udělat totéž. Místa zůstanou na mapě až osm hodin za předpokladu, že během tohoto časového období aplikaci znovu neotevřete. Pokud od posledního otevření aplikace uplynulo více než osm hodin, vaše poloha zmizí z mapy až do příštího otevření.

Můžete také klepnout na aktivní body, barevné body na mapě, které označují aktivitu, a zobrazit veřejné příspěvky v této oblasti. Mapu můžete také přiblížit a oddálit, stejně jako u jakékoli jiné specializované navigační aplikace. Můžete také vidět sponzorované události nebo zajímavé příběhy s krátkým popisem vedle nich, na které můžete kliknout pro přístup k přidruženým snímkům.

Povolení režimu duchů

jak vypnout nastavení mapy snapchatjak vypnout snapchat map snap -

Pokud se vám nelíbí myšlenka vašich přátel přesně vědět, kde jste kdy (a kdo by to udělal?), Můžete povolit režim duchů, který zabrání aktualizaci vaší polohy na mapě. Stále můžete přidávat příspěvky do našeho příběhu se zapnutým režimem duchů, ale dá vám klid, že nikdo nebude sledovat každý váš pohyb. Zde je postup:

Krok 1: Otevřete Snapchat

Nejprve spusťte aplikaci Snapchat na svém zařízení iPhone, iPad nebo Android. Pokud ještě nejste přihlášeni, zadejte před otevřením části aplikace s fotoaparátem svůj e-mail a heslo.

Krok 2: Najděte Snap Map

Pomocí dvou prstů přitiskněte směrem ke středu obrazovky, abyste získali Snap Map.

Krok 3: Otevřete nastavení a zapněte režim duchů

Chcete-li přejít do Nastavení, klikněte na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky. Poté přepněte snímek vedle režimu duchů, který by měl být první položkou ve výsledném seznamu.

Je-li povolen režim duchů, vaši přátelé neuvidí vaši polohu na mapě. Stále uvidíte svůj vlastní avatar, ale před obličejem bude mít modré logo Snapchat, což znamená, že jej ostatní uživatelé nevidí. Nezapomeňte, že režim duchů můžete kdykoli vypnout provedením stejných kroků.

Úpravy nastavení ochrany osobních údajů

Pokud vám je dobře pravidelně sdílením své polohy můžete stále omezit počet lidí, kteří mají přístup k vašim datům. V části Režim duchů v části Nastavení je nadpis Kdo může zobrazit moji polohu. Kterákoli z možností má vedle sebe modré zaškrtnutí, je možnost, kterou jste aktuálně vybrali.Moji přáteléodkazuje na všechny uživatele, které jste přidali na Snapchat a kteří si vás také přidali.Moji přátelé, kroměumožňuje vybrat určité přátele, před kterými chcete skrýt svou polohu, aPouze tito přáteléumožňuje vybrat společné přátele, kteří budou mít přístup k vašim údajům o poloze.

Vyberte libovolnou možnost, která vám vyhovuje, nebo postupujte podle výše uvedených kroků, abyste zabránili úplnému sdílení vaší polohy.

Poslední příspěvky