Jak odstranit aktivitu Facebook Graph Search

Smažte svou historii na Facebooku

Facebook Graph Search na vás čeká nepříjemné překvapení. Věděli jste, že můžete znovu navštívit všechna svá vyhledávání na Facebooku (a další aktivity)? Tyto aktivity jsou uloženy v historii všechno, co děláte na Facebooku, do nejmenších podrobností. V některých případech se tato data vracejí jen pár let nebo dokonce jen několik měsíců - ale to je stále děsivé, že? Takže když se Facebook Graph Search rozšířil na více uživatelů a povzbudil hledání téměř čehokoli, máme tu nízkou úroveň toho, jak smazat tento protokol, aby nikdy nespatřil denní světlo.

Klikněte na „Protokol aktivit“

tlačítko protokolu aktivity facebook

Pokud kliknete na tlačítko „Protokol aktivit“ v pravém horním rohu vašeho profilu na Facebooku, vedle ikony ozubeného kola, dostanete se přímo na stránku aktivity na Facebooku.

Postranní poznámka: Jak zobrazit aktivity „Zahrnout pouze mě“

facebook zahrnuje pouze mě aktivitu

To je důležité, proto omluvte krátkou tečnu. Pokud kliknete na zaškrtávací políčko „Zahrnout aktivitu pouze já“, které najdete také v pravém horním rohu stránky Protokol aktivit, všimnete si, že všechna vaše vyhledávání a další aktivity označené ikonou zámku budou povrch mezi vašimi dalšími aktivitami. Ve výchozím nastavení jsou aktivity „Zahrnout pouze mě“ ve výchozím nastavení skryty z vašeho protokolu, včetně vašich vyhledávání.

Kliknutím na „Více“ otevřete další možnosti filtrů

Protokol aktivit na Facebooku více

Chcete-li nyní odstranit historii svých aktivit, můžete procházet seznamem a spřátelit lidi, na rozdíl od obsahu, a mazat příspěvky. Nebo pokud vás opravdu zajímá, jak se zbavit jakýchkoli stop po hledaných výrazech, které jste zapojili do Facebooku, existuje komplexní řešení pro smazání všech vašich vyhledávání najednou (k tomu se dostaneme na okamžik) .

V levém sloupci v části Protokol aktivit klikněte na „Více“ v části „Fotografie“, „Líbí se mi“ a „Komentáře“, čímž rozbalíte a otevřete další možnosti filtrování.

Klikněte na „Hledat“

hledání protokolu aktivity na facebooku

Ve spodní části této části nad možností s názvem „Méně“ najdete ikonu „Hledat“. Klikněte na toto.

Vymazat vyhledávání

aktivita na facebooku jasná vyhledávání

Nyní jsme téměř hotovi. V pravém horním rohu stránky, kde jsou uvedeny všechny hledané výrazy, najdete možnost „Vymazat vyhledávání“. Znovu klikněte na tuto možnost.

Pokud jste ji ještě nenašli, můžete tuto možnost najít těsně nad měsícem a rokem.

Potvrďte Vymazat hledání

aktivita facebooku vymazat potvrzení vyhledávání

Když kliknete na „Vymazat vyhledávání“, Facebook zobrazí potvrzovací pole s dotazem, zda opravdu chcete smazat historii svých vyhledávání. Potvrďte kliknutím na tlačítko „Vymazat vyhledávání“. Ale než kliknete a vymažete historii vyhledávání, možná budete chtít slyšet Facebook - i když rozhodnutí je nakonec na vás.

Sociální síť má dobrý důvod, proč se ptát dvakrát, a to má co do činění s Graph Search. Výsledky vyhledávání na Facebooku jsou úzce spjaty s vaší historií předchozích vyhledávání, a to proto, že pro každé vaše vyhledávání získává Facebook lepší představu o vašich vyhledávacích návycích, což znamená, že v průběhu času dokáže sociální síť lépe přizpůsobit výsledky vyhledávání vy. Pokud nakonec smažete záznam svých vyhledávání, Facebook musí začít od nuly a pravděpodobně nebude schopen poskytovat lepší výsledky. Ale to je jen malá nepříjemnost pro klid v duši.

Prázdná historie vyhledávání

Vyhledávání aktivity na Facebooku vymazáno

Pokud jste se rozhodli vymazat svá vyhledávání, voila, máte hotovo a měli byste být uvítáni prázdnou stránkou historie vyhledávání, která čeká na další vyplnění. Nyní budete vědět, jak vyčistit historii pro příště.

Pokud se nyní opravdu zajímáte o své soukromí, můžete svůj účet na Facebooku kdykoli nadobro smazat.

Poslední příspěvky