Jak skrýt stav své aktivity na Instagramu

Milujete používání Instagramu, ale milujete také své soukromí? Začátkem tohoto roku přidal Instagram štítky aktivit, které umožnily sledovatelům a lidem, kterým posíláte přímé zprávy, vidět, kdy jste byli naposledy na platformě sociálních médií. Nyní máte zelenou tečku, která dále označuje, kdy jste online.

Štítek uvádí, jak dlouho to bylo od aktivního profilu, například „Aktivní před 2 hodinami“ nebo „Aktivní před 5 minutami“, a když jsou uživatelé online, vedle profilových obrázků se zobrazí zelená tečka. Zprávy Instagram Direct mají také „viděné“ a „psaní“ aktualizace aktivity v chatovacích vláknech. Je to docela podobné jako Facebook Messenger.

Stav aktivity Instagramu

Zejména obchodní profily mohou těžit z monitoru aktivity, který ukazuje, že jsou připraveni chatovat s potenciálními zákazníky, kteří mají dotazy. Můžete také chtít, aby vaši přátelé nebo fanoušci věděli, že jste aktivní v určitou denní dobu, aby věděli, kdy očekávat nové příspěvky, nebo aby věděli, že s vámi mohou chatovat.

Ale pro mnoho dalších je to velká nepříjemnost. Nechtějí vysílat, když jsou na Instagramu, protože jim to narušuje soukromí, práci nebo to, jak moc se vyhýbají svému bývalému. Naštěstí můžete tuto funkci vypnout. Zde je návod, jak skrýt aktivní stav na Instagramu.

Vypnutí stavu vaší aktivity

Krok 1: Hlava k vašemu Ikona profilu. Najdete jej v pravém dolním rohu okna Instagramu. Vyberte to.

Krok 2: Nyní budete na své profilové stránce, kde můžete zobrazit základní statistiky o svém profilu Instagram. Vyberte pravý horní okraj obrazovky Nastavení. Na telefonech Android to vypadá jako tři svislé tečky. V systému iOS je to ikona ozubeného kola.

Android Instagram

Krok 3: Přejděte dolů, dokud nenajdete Soukromí a bezpečnost sekce. Zde vyberte možnost, která říká Stav aktivity. Zobrazí se přepínač označený „Zobrazit stav aktivity. “ Ve výchozím nastavení je obvykle zapnuto. Vypněte to a jste hotovi.

Důležité poznámky

Když je tlačítko stavu aktivity vypnuto, stav vaší aktivity se nikdy nezobrazí nikomu jinému na Instagramu. To ale znamená, že neuvidíte ani stav aktivity někoho jiného, ​​takže se touto změnou také zaslepujete.

Pokud vás stavová funkce opravdu naštve, pravděpodobně vám nevadí, že ji úplně vynecháte. Ale pokud přijde čas, kdy opravdu chcete vidět stav jiného profilu, můžete se vždy vrátit zpět a krátce znovu zapnout Zobrazit stav aktivity, abyste mohli rychle zkontrolovat přítele, klienta nebo jiný profil, než jej vypnete .

Na závěr si všimněte, že pokud si prohlédnete nastavení Instagramu, všimnete si spousty dalších bezpečnostních funkcí, které můžete povolit. To zahrnuje ovládací prvky komentářů, způsob zacházení s vašimi fotkami, dvoufaktorové ověřování, které zabrání hackerům, odstranění následovníků a další. Pokud se skutečně obáváte pronásledování na Instagramu nebo milujete své soukromí, stojí za to projít si tyto funkce a povolit ty, které vám pomohou.

Poslední příspěvky