Jak může chráněný přístup chránit váš iPhone nebo iPad

Řízený přístup je jedním z těch nejasných ovládacích prvků přístupnosti, na které se iOS specializuje, a může mít velký rozdíl v tom, jak vy - nebo vybraní ostatní - používáte a ovládáte přístup k vašemu iPhone nebo iPadu.

Řízený přístup omezuje vaše mobilní zařízení na jednu aplikaci a ovládá funkce, které má k dispozici, což vám brání v přepnutí na jiný program nebo přístupu na domovskou obrazovku. Jeho účelem je omezit přístup k celé vaší břidlici aplikací, abyste chránili své soukromí, zabránili náhodným změnám třetí strany, která ji může používat (například vaše děti), nebo jednoduše vás soustředit na daný úkol. Funkce časovače je obzvláště vhodná pro stanovení omezení použití pro konkrétní úkoly.

Užitečné pro vzdělávání, podniky, restaurace, muzea a další nastavení - nezáleží na tom, kterou aplikaci chcete izolovat. Řízený přístup zaměřuje pozornost pouze na tuto aplikaci, ať už jde o psaní, kreslení, hudbu, e-mail, poznámky nebo cokoli jiného. Ukážeme vám, jak jej povolit a používat. Postup je téměř stejný u iPhone i iPadu.

Nastavit řízený přístup

Nastavení řízeného přístupujak může řízený přístup chránit váš přístup na iphone nebo ipad2jak může chráněný přístup chránit váš přístup na iphone nebo ipad3jak může řízený přístup chránit váš přístup na iphone nebo ipad4jak může chráněný přístup chránit váš přístup na iphone nebo ipad siri1Siri vedl přístup
  • Jít do Nastavení> Usnadnění> Přístup s průvodcem.
  • Klepněte na Nastavení heslaa potom klepněte na Nastavte přístupový kód s průvodcem.
  • Zadejte přístupový kód a znovu jej zadejte. Alternativně můžete povolit Face ID nebo Touch ID jako způsob ukončení relace s průvodcem. Přístupový kód je klíčem k ochraně vašeho telefonu, protože uživatel musí vědět, co je to k ukončení určené aplikace.
  • Přepnout Zkratka přístupnosti na Zapnuto, což umožňuje trojité kliknutí na domovské nebo boční tlačítko a kdykoli z vybrané aplikace vstoupíte do režimu řízeného přístupu.
obrázek funkce s průvodcem

Až budete připraveni soustředit se na jednu aplikaci, postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci, na kterou se chcete soustředit.
  • Na iPhonu X nebo novějším trikrát klikněte na boční tlačítko. Na iPhonu 8 nebo starším dvakrát klikněte na tlačítko Domů.
  • Chcete-li, aby části obrazovky přestaly reagovat na dotek, použijte tyto prsty k kroužení těchto oblastí. To je výhodné při sledování videa nebo čtení, takže nemůžete svůj úkol odstranit. Můžete přesunout nebo změnit velikost kruhu (nebo čtverce) na obrazovce nebo klepnutím na X jej odstranit.
  • Klepněte na Řízený přístupa klepněte na ikonuStart tlačítko vpravo nahoře.

Pomocí Siri můžete snadno zahájit relaci s řízeným přístupem; jednoduše spusťte požadovanou aplikaci a řekněte Siri Zapněte řízený přístup. Neudělá nic, dokud nevyberete aplikaci, do které se chcete uzamknout.

Vyberte další možnosti

možnosti řízeného přístupu

The Možnosti Tlačítko v rámci řízeného přístupu umožňuje ovládat přístup k několika funkcím zařízení, včetně tlačítka Spánek / Probuzení, tlačítka hlasitosti, pohybu, klávesnic, dotyku, vyhledávání slovníku a časového limitu.

  • Chcete-li vypnout funkce nebo nastavit časový limit, třikrát klikněte na boční nebo domovské tlačítko a potom klepněte na Možnosti. Pokud nevidíte Možnosti, znovu třikrát klikněte na boční nebo domovské tlačítko a zadejte svůj přístupový kód.
  • Upravte možnosti podle svých preferencí a klepněte na Hotovo.
řízený přístup do chráněné oblasti

Ukončit řízený přístup

Existuje několik způsobů, jak relaci s řízeným přístupem ukončit. Můžete třikrát kliknout na boční nebo domovské tlačítko, zadat přístupový kód s průvodcem a klepnout Konec, nebo pokud jste pro tuto funkci zapnuli Touch ID nebo Face ID, poklepejte na boční nebo domovské tlačítko.

Rozhraní iPad s průvodcem

Jakmile je povolen přístup s průvodcem, každému, kdo se pokusí opustit konkrétní aplikaci, pro kterou jste ji zamkli, se zobrazí zpráva s výzvou k trojímu kliknutí na domovské nebo boční tlačítko pro ukončení. Pokud neznají přístupový kód, nebudou moci ukončit řízený přístup a hrát si s jinými aplikacemi nebo nastaveními v telefonu. Řízený přístup také zakáže upozornění během používání. Pokud se někdy zaseknete v režimu řízeného přístupu, zapomenutím zadaného přístupového kódu jej povolíte, stačí restartovat zařízení a vymazat jej.

Chcete-li zcela zakázat řízený přístup, vraťte se zpět do Nastavení a vypněte tlačítko.

Poslední příspěvky