Jak používat přihlášení pomocí Apple

Během dne znamenalo přihlášení k novým aplikacím odhalení vaší e-mailové adresy a vytvoření nového hesla pro každý účet. Když se to stalo příliš matoucím a časově náročným, narazili jsme na pokušení používat Facebook účet jako univerzální přihlášení, a to navzdory oprávněným výhradám k otázkám ochrany osobních údajů.

S iOS 13, iPadOS 13, WatchOS 6, tvOS 13 a MacOS Catalina společnost Apple představila Přihlásit se. Funkce Přihlásit vám poskytuje soukromý způsob přihlašování a správy aplikací a webů třetích stran pomocí vašeho Apple ID namísto poskytování rozešlete svůj e-mail každému, kdo o to požádá. A Přihlásit se pomocí Apple Tlačítko na aplikaci nebo webu znamená, že si můžete založit účet a přihlásit se pomocí svého Apple ID. Chcete-li použít přihlášení, musíte mít Apple ID s povoleným dvoufaktorovým ověřováním a musíte být přihlášeni k iCloudu. Přihlásit se můžete pomocí různých webových prohlížečů, včetně Safari společnosti Apple, a dokonce i pro Android nebo Windows.

Jakmile to nastavíte, když aplikace a weby požadují vaše jméno a e-mailovou adresu pro nastavení vašeho účtu, můžete místo toho použít Hide My Email - soukromá služba přenosu e-mailů společnosti Apple - k vytvoření anonymní e-mailové adresy, která přeposílá zprávy aplikací do vašeho skutečnou e-mailovou adresu, aniž byste ji odhalili třetím stranám. Prostřednictvím této adresy s vámi může komunikovat pouze registrovaná aplikace nebo vývojář. Pokud ji nechcete nadále používat, můžete ji vypnout.

Použijte Přihlásit se na vašem zařízení iOS

jak používat přihlášení pomocí Apple sign1jak používat přihlášení pomocí Apple sign2jak používat přihlášení pomocí Apple sign3jak používat přihlášení pomocí Apple sign4jak používat přihlášení pomocí Apple sign5Přihlaste se pomocí Applejak používat přihlášení pomocí Apple sign7jak používat přihlášení pomocí Apple sign8
  • Přihlaste se pomocí svého Apple ID v zařízení.
  • Klepněte na ikonu Přihlásit se pomocí Apple tlačítko na aplikaci nebo webu, který chcete použít.
  • Pokud budete požádáni o své jméno a e-mailovou adresu, přihlaste se pomocí Apple automaticky vyplní informace z vašeho Apple ID. Můžete upravit své jméno nebo zvolit jedno z nich Sdílet můj e-mail neboSkrýt můj e-mail.
  • Klepněte na Pokračovat a potvrďte pomocí Face ID, Touch ID nebo přístupového kódu zařízení.
  • Pokud nemáte Face ID, Touch ID nebo přístupový kód, můžete použít své heslo Apple ID.
  • Dokud jste přihlášeni ke svému zařízení, zůstanete přihlášeni k těmto aplikacím.
  • Pokud se potřebujete znovu přihlásit, jednoduše klepněte na ikonu Přihlásit se pomocí Apple tlačítko a postup opakujte.

Náhodná e-mailová adresa vygenerovaná společností Apple bude vypadat asi takto: [email protected]d.com. To je obzvláště užitečné, když si rezervujete aplikaci poprvé nebo nejste obeznámeni s vývojářem (nebo mu úplně nedůvěřujete). E-mailové adresy můžete kdykoli změnit nebo deaktivovat přeposílání e-mailů.

  • Na iPhonu přejděte na Nastavenía potom klepněte na své jméno.
  • Klepněte na Jméno, telefonní čísla, e-maila potom klepněte na Přeposlat na pod Skrýt můj e-mail.
  • Vyberte adresu, na kterou chcete přeposílat e-maily.
  • Když zvolíte e-mailovou adresu, bude se to vztahovat na e-mail od všech aplikací a vývojářů využívajících možnost Skrýt můj e-mail.

Zprávy odesílané na tuto adresu jsou automaticky přeposílány na vaši skutečnou e-mailovou adresu prostřednictvím přenosové služby společnosti Apple. Tyto e-maily můžete číst a dokonce na ně odpovídat, přičemž svou vlastní adresu budete mít v soukromí. Apple nekontroluje obsah e-mailu, i když provádí filtrování spamu. Všechny zprávy budou odstraněny z přenosových serverů Apple několik sekund po doručení.

Zakázat přeposílání e-mailů

Můžete zastavit e-maily z konkrétní aplikace nebo webu nebo vypnout přeposílání, což zastaví tok e-mailů z této aplikace do vaší doručené pošty, dokud znovu nezapnete přeposílání.

  • Na iPhonu přejděte na Nastavenía potom klepněte na své jméno.
  • Klepněte na Heslo a zabezpečení.
  • Klepněte na Aplikace využívající vaše Apple ID.
  • Najděte aplikaci, kterou chcete ukončit.
  • Vybrat Přestaňte používat Apple ID, pak v dalším podokně zvolte Přestaňte používat.

Když přestanete používat své Apple ID s aplikací, budete odhlášeni z aplikace v zařízení. Při příští návštěvě aplikace nebo jejího přidruženého webu můžete buď vybrat Přihlásit se pomocí Apple znovu se přihlásit nebo vytvořit nový účet. Pokud znovu použijete Přihlásit se pomocí Apple, budete přihlášeni ke stejnému účtu, který jste již měli. Některé aplikace vám mohou umožnit vytvořit nové heslo, abyste se mohli přihlásit bez použití svého Apple ID. Jiní vám mohou umožnit použít Přihlásit se pro více aplikací. Pokud však vypnete přeposílání e-mailů nebo přestanete používat Apple ID pro jednu aplikaci, mohlo by se to vztahovat na všechny ostatní aplikace od stejného dodavatele.

Poslední příspěvky