Jak propojit Instagram s Facebookem

jak používat Instagram Stories

V dnešní době jde Facebook a Instagram ruku v ruce. Tyto dvě služby nabízejí integraci, kterou jednoduše nenajdete na žádné jiné platformě sociálních médií. Na rozdíl od Twitteru, který zveřejňuje vaše příspěvky na Instagramu jako základní webové odkazy, vám Facebook ve skutečnosti umožňuje sdílet obrázky přímo z aplikace pro sdílení fotografií na vaší časové ose a kanálu zpráv.

Pro Facebook má smysl poskytovat efektivní funkce pro populární aplikaci, jako je Instagram, zejména vzhledem k tomu, že gigant v sociálních médiích koupil platformu za 1 miliardu dolarů v hotovosti. To znamená, že nejlepší na synchronizaci vašich účtů na Facebooku a Instagramu je, jak je to snadné. Než vás provedeme celým procesem, podívejme se na některé z výhod.

Co se nelíbí?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit propojení Facebooku a Instagramu. Propojení vám umožní zveřejňovat obrázky a videa, která pořídíte nebo upravíte pomocí výše uvedené aplikace pro sdílení fotografií přímo na Facebook. Pokud jste někdo, koho baví získávat lajky na Instagramu - a kdo ne? - to se také přeloží na Facebook. Každý sdílený obrázek nebo video se vrací ke svému původnímu zdroji, což vám umožní zvýšit angažovanost, ať už od vašich přátel nebo širšího publika (za předpokladu, že vaše příspěvky na obou účtech jsou veřejné).

Facebook má také podstatně větší uživatelskou základnu než Instagram, takže existuje šance, že vám pomůže oslovit více lidí. A protože se zdá, že algoritmický kanál Instagramu upřednostňuje příspěvky s vyšší angažovaností, další lajky by mohly pomoci vašemu obsahu také v žebříčku novinek. Dokonce i pro ty, kteří nehledají větší expozici, může křížový příspěvek umožnit vašim kontaktům na Facebooku, které nejsou na Instagramu, držet krok s vaší aktivitou. Pokud ztratíte přístup, budete také moci snáze obnovit kterýkoli účet.

A konečně, díky bezproblémové integraci mezi těmito dvěma platformami budou vaše podrobnosti o příspěvku na Instagramu (včetně titulků) sdíleny na Facebook spolu s jakýmikoli údaji o poloze, hashtagy a emodži, které jste přidali. Vaše nahraná videa budou také uložena na Facebook - do jejich vlastního alba s názvem „Instagram photos“ - což vám umožní rychle označit přátele na sociální síti.

Propojení Instagramu s Facebookem

Proces propojení vašich účtů na Facebooku a Instagramu je v systémech iOS a Android téměř stejný. Nezapomeňte však, že tento proces lze provést pouze pomocí aplikace pro smartphone, nikoli pomocí počítače.

Nejprve otevřete aplikaci Instagram a přejděte na obrazovku Profil. Klepněte na tři vodorovné čáry, které symbolizují ikonu nabídky v pravém horním rohu vašeho profilu, a poté na Nastavení ve spodní části displeje.

Dále procházejte seznamem možností a klepněte na Účet< Propojené účty. Zde najdete seznam sociálních platforem, které nabízejí integraci Instagramu, s Facebookem v horní části tohoto seznamu. Klepněte naFacebook a přihlaste se pomocí svých přihlašovacích údajů buď prostřednictvím aplikace Facebook nebo mobilního prohlížeče.

Jakmile se přihlásíte, je to! Vaše účty budou nyní propojeny a nebudete muset nic dělat, abyste mohli zveřejňovat příspěvky současně na obou platformách. Pokaždé, když chcete sdílet fotografii Instagramu na Facebooku, můžete tak učinit povolením příslušného tlačítka na titulkové obrazovce. Můžete také nastavit automatické sdílení všech nových příspěvků (o tom později).

Chcete-li sdílet předchozí obrázek Instagramu na Facebooku, vyberte ve svém profilu Instagram obrázek, který chcete sdílet, a klepněte na nabídku v pravém horním rohu. Dále klepněte na Podíl ve výsledné rozbalovací nabídce přepněte jezdec vedleFacebooka klepnutím na ikonu zaškrtnutí v pravém horním rohu odešlete fotografii na Facebook.

Odebrání integrace Instagramu

Pamatujte, že z jakéhokoli důvodu můžete kdykoli změnit oprávnění aplikace nebo odebrat její integraci s Facebookem. Chcete-li tak učinit, vraťte se zpět k Propojené účty nabídku, do které jste vstoupili dříve, a klepněte na Facebook. Za předpokladu, že jste připojeni k účtu Facebook, bude ikona modrá a vpravo se zobrazí název přidružený k účtu.

Další stránka vám poskytne několik dalších možností týkajících se vašeho účtu, včetně možností automatického sdílení vašich příspěvků a příběhů na Facebooku. Chcete-li zrušit propojení účtu, jednoduše klepněte naOdpojit v dolní části stránky a potvrďte své rozhodnutí ve výsledném vyskakovacím okně. Pokud to znovu zvážíte, připojte je podle výše uvedených kroků.

Poslední příspěvky