Upozornění: Seznamy na Facebooku nejsou tak soukromé, jak si myslíte

seznamy přátel na FacebookuFacebook nedávno představil předělání své funkce Seznamy. Vyjmutím stránky z knihy Google + se web trochu více zaměřil na soukromí uživatelů kurátora a povzbuzoval jeho uživatele, aby se na tom podíleli, a to tím, že pomáhá webu plnit jeho chytré seznamy a vytvářet vlastní.

Díky aktualizaci se seznamy mnohem snáze používají a také odhalily několik změn v tom, jak zdroj zpráv webu funguje. Stejně jako kruhy Google+ máte nyní vyhrazené streamy pro každý ze svých seznamů - blízcí přátelé, známí, rodina, práce atd. Při původním uvedení tohoto spuštění jsme si všimli, že uživatelé budou vědět, že jsou součástí seznamu. Jak uvedl Facebook:

„Pokud se rozhodnete sdílet s jedním ze svých výchozích seznamů (Zavřít přátele, Známí, Omezený) nebo s vlastním seznamem, lidé v tomto seznamu vůle být schopen vidět další lidi uvedené na tomto seznamu; název tohoto seznamu však neuvidí. Pokud se rozhodnete sdílet s jedním ze svých chytrých seznamů, lidé na tomto seznamu uvidí název seznamu. “

Okamžitě jsme si mysleli, že je to trochu divné: Proč lidé potřebují vědět, na jakém seznamu jsou - nebo že jsou vůbec na jednom? S kruhy jste upozorněni, že vás někdo začal sledovat, což znamená, že si vás přidali do kruhu, ale to je v podstatě ekvivalent přátelství s vámi. Byli jsme tedy očividně trochu mystifikováni, ale nedokázali jsme úplně přiložit prst k tomu, jaký by z toho mohl být trapný spad.

Do teď. Poslouchejte, seznamujte uživatele - pokud nechcete veřejně zjistit, jak si myslíte o všech svých přátelích na Facebooku. Pokud seznamy nepoužíváte přesně tak, jak jsou zamýšleny a označeny, můžete odesílat velmi trapná oznámení. Pokud se například rozhodnete přidat do svého seznamu rodin vaši blízcí a jejich rodinu, mějte na paměti, že dostanou oznámení, že si o nich myslíte. Který má své vlastní podivné nevýhody.

Když se také podíváte na to, jak lidé vidí všechny ostatní ve vašich výchozích a vlastních seznamech, když se s nimi rozhodnete sdílet, nemusí být obtížné odvodit, o jaký typ seznamu se jedná. Možná to budete chtít vzít v úvahu při výběru segmentace přátel. Proč jsou vaše osobní seznamy údaji kohokoli jiného, ​​stále si nejsme jisti.

FacebookTaké nejsme velcí fanoušci vyhrazených kanálů zpráv, které ukazují, kolik aktualizací přichází od každého z nich. Ukázalo se, že to bude více práce: Chápeme, že vám to má pomoci vidět důležité věci, které vám chybí prostřednictvím neustále se měnícího hlavního proudu, ale někteří z nás přes to všechno sklouzávají.

A ještě jedna věc: Pokud budete tyto seznamy používat, doporučujeme okamžitě vypnout funkci, která vám zasílá upozornění pokaždé, když některý z vašich blízkých přátel něco na Facebooku provede. Facebook vysvětluje, jak zde.

Poslední příspěvky