Nevyužité účty se hromadí? Zde je postup, jak odstranit uživatele na počítači Mac

Pokud máte v počítači Mac účet, který se již nepoužívá a zabírá cenné místo na disku, můžete jej odebrat pomocí několika kroků. Náš průvodce vás provede vším, co musíte udělat, abyste uživatele na počítači Mac rychle a snadno odstranili.

Existuje mnoho dalších změn, které můžete ve svých uživatelských účtech Mac provést - chcete-li změnit své uživatelské jméno nebo spravovat využití účtu Mac pomocí Screen Time, máme pro vás řešení.

Krok 1: Ujistěte se, že máte přístup správce

Jak odstranit uživatele na počítači Mac

Odstranění uživatele v počítači Mac vyžaduje přístup správce. Abyste mohli uživatele smazat, musíte být přihlášeni k účtu správce. Budete také muset zajistit, že nejste přihlášeni k účtu, který chcete smazat - pokud chcete smazat účet správce, musíte si vytvořit jiný účet správce a nejprve se pomocí něj přihlásit.

Krok 2: Zadejte heslo správce v Předvolbách systému

Jak odstranit uživatele na počítači Mac

Nyní, když jste připraveni, klikněte na ikonu Apple v levém horním rohu obrazovky a poté klikněte na Předvolby systému> Uživatelé a skupiny.

Jakmile jste na Uživatelé a skupiny v podokně klikněte na visací zámek v levém dolním rohu a zadejte uživatelské jméno a heslo správce. Tím se zabrání provedení neoprávněných změn v uživatelských účtech.

Krok 3: Odeberte nežádoucí účet

Jak odstranit uživatele na počítači Mac

Chcete-li nežádoucí účet odebrat, jednoduše klikněte na název účtu v seznamu uživatelů a poté klikněte na znaménko minus v dolní části okna. Nyní se vám zobrazí několik možností, které si projdeme níže.

  • Uložte domovskou složku do obrazu disku: Pokud máte pocit, že budete chtít uživatelský účet obnovit později, můžete si vybrat jednu z možností. Archivuje všechny dokumenty a informace uživatele, aby se mohl později vrátit tam, kde přestal, pokud bude jeho účet později obnoven. Obraz disku jejich souborů je uložen v / Uživatelé / Smazaní uživatelé /.
  • Neměňte domovskou složku: Tím se uživatelský účet odebere z přihlašovací obrazovky, ale většina ostatních věcí zůstane na místě. Jejich domovská složka zůstává v / Uživatelé / a pokud chcete, můžete jejich účet obnovit později.
  • Odstranit domovskou složku: Tímto způsobem zcela odstraníte domovskou složku uživatele a všechny jeho informace a dokumenty, čímž uvolníte místo, které zabírají. Pokud chcete obnovit jejich účet, budete jej muset znovu nastavit od nuly.

Až si vyberete, klikněte Hotovo.

Krok 4: Odeberte možnost hostujícího uživatele

Jak odstranit uživatele na počítači Mac

Možnost hostujícího uživatele na vašem Macu umožňuje lidem přihlásit se bez hesla, ale odhlásí vás z vašeho primárního účtu. I když je to užitečná funkce, ne každý chce, aby náhodní uživatelé měli tento druh přístupu k počítači Mac.

Chcete-li odstranit možnost hostujícího uživatele, postupujte podle kroků 1 a 3 výše, ale klikněte na „Host“, nikoli na konkrétního uživatele.

Nyní zrušte zaškrtnutí políčka Povolit hostům přihlásit se k tomuto počítači. Tím deaktivujete uživatelský účet hosta. Můžete také přepnout, zda se uživatelé typu guest mohou připojit ke sdíleným složkám na vašem počítači Mac - toto lze povolit nebo zakázat bez ohledu na to, zda povolíte uživatelům typu guest přihlásit se.

Poslední příspěvky