Aplikace Facebook Moments se vypíná kvůli nedostatku uživatelů

Facebook Moments se vypíná. Neuvědomili jste si, že existuje něco jako Facebook Moments? Nebojte se, proto se aplikace vypíná. Moments, aplikace využívající rozpoznávání obličeje Facebooku ke sdílení obrázků s přáteli, bude ukončena 25. února. Společnost sociálních médií začala upozorňovat uživatele prostřednictvím e-mailu ve čtvrtek 24. ledna a aktualizovala aplikaci pro snazší export.

Facebook říká, že aplikace Moments se částečně vypíná, protože ji skutečně používalo jen málo uživatelů. Společnost Moments, která byla uvedena na trh v roce 2015, využívá technologii rozpoznávání obličeje Facebooku k třídění fotografií z fotoaparátu. Pokud máte nějaké fotografie svých přátel z Facebooku, aplikace odešle upozornění, že tyto obrázky chcete sdílet s lidmi na fotografiích.

Tato aplikace také sloužila jako způsob, jak ukládat fotografie, aby jim ve vašem zařízení nehrozil prostor. To znamená, že uživatelé, kteří stále používají aplikaci Moments, si budou muset stáhnout obrázky, aby nedošlo ke ztrátě fotografií. Uživatelé momentu mohou přejít na vyhrazený web Facebooku a exportovat obrázky, které chtějí uložit na pevný disk počítače nebo do kamery fotoaparátu. Další možností je použít aplikaci Moments ke sdílení těchto obrázků na Facebooku - album, které lze nastavit na „pouze já“, aby se zabránilo sdílení nevyřízených fotografií ve zpravodajském kanálu. Web ke stažení starých fotografií Moments bude k dispozici do května.

I když podobné aplikace, jako je Google Photos, určené k soukromému ukládání a ukládání obrázků, byly úspěšné, Moments se zapíše do historie jako jedna z off-shoot aplikací Facebooku, která nikdy nevzlétla. Jakmile uživatelé sdílejí fotografii s přáteli, aplikace upozorní ostatní na fotografii, ale vyzve je, aby si stáhli aplikaci Moments, aby viděli obrázek. Při zahájení to Facebook nazval „mnohem soukromějším způsobem sdílení s konkrétními přáteli.“

Boční aplikace Facebooku někdy končí jako funkce uvnitř hlavní aplikace. U veřejně sdílených fotografií Facebook automaticky označuje přátele na fotografiích. S nedávnými chybami, jako je ta, která ukládala nesdílená videa uživatelům stahovatelným datům z Facebooku, je snadné pochopit, proč uživatelé nemusí důvěřovat platformě při ukládání soukromých fotografií.

Poslední příspěvky