Jak obnovit tovární nastavení iPhone

Čas od času zjistíte, že je u vašeho milovaného iPhonu zaručeno tvrdé obnovení továrního nastavení a nový začátek. Možná váš iPhone potřebuje úplné vymazání dat, protože jej prodáváte, nebo se něco vážně pokazilo a musíte začít znovu. V takových případech je obnovení továrního nastavení užitečnou možností. Pokud to však neděláte správně, můžete přijít o všechna svá data a v nejhorších případech rozbít svůj iPhone.

Telefon můžete resetovat správným a špatným způsobem. Ukážeme vám přesně to, co musíte udělat, abyste neztratili všechno.

Je váš iPhone zamrzlý nebo neodpovídá? Postupujte podle našeho průvodce, jak resetovat iPhone, abyste se mohli znovu spustit a znovu spustit. Měli byste si také přečíst našeho průvodce řešením problémů, protože k vyřešení problémů s iPhonem můžete podniknout mnoho kroků, i když obnovení továrního nastavení problém nevyřeší.

Jak obnovit tovární nastavení iPhone pomocí iCloud

jak obnovit tovární nastavení iPhone

Ať už máte iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPhone 7 nebo 7 Plus nebo ještě starší model, jako je iPhone 4 nebo 5, nejjednodušší způsob obnovení továrního nastavení vašeho iPhone je používat iCloud.

Krok 1: Připravte svůj iPhone nejprve zálohováním

Nastavte iCloud na iPhoneNastavte iCloud na iPhoneNastavte iCloud na iPhone

ICloud společnosti Apple je v dnešní době ve výchozím nastavení zapnutý, když se přihlašujete pomocí svého Apple ID. Chcete-li se rozhodnout, co chcete zálohovat, přejděte na Nastavení> [Vaše jméno]> iCloud - nebo jděte na Nastavení> iCloud v některých starších verzích iOS - a přepínat mezi položkami, které chcete zálohovat. Doporučujeme, abyste se rozhodli zálohovat téměř vše, zejména však vaše fotografie, poštu, kontakty a poznámky, protože obnovení továrního nastavení hodně vymaže.

Spustit zálohování iCloud na iPhoneSpustit zálohování iCloud na iPhone

Jakmile zapnete výběry, přejděte dolů a klepněte na Zálohování iCloud pak jej přepněte Na (pokud ještě není) a klepněte na Zálohovat hned. Pamatujte, že budete muset být připojeni k Wi-Fi a dokončení zálohování může chvíli trvat.

Podrobnější pokyny najdete v našem průvodci, jak pomocí iCloudu zálohovat iPhone.

Případně můžete použít počítač nebo notebook. Připojte svůj iPhone k počítači přes USB a klikněte na šedouZálohovat hnedtlačítko při prohlížení souhrn kartu pro dané zařízení v iTunes. Pokud máte Mac se systémem Catalina, podívejte se do Finderu pod Zařízení nebo Místa záložka.

Krok 2: Otevřete nabídku Reset

Obnovení továrního nastavení iPhoneObnovení továrního nastavení iPhoneObnovení továrního nastavení iPhone

Klepněte na hlavní Nastavení při prohlížení domovské obrazovky vyberte ikonuVšeobecnéz výsledné nabídky a klepněte naResetovattlačítko ve spodní části stránky.

Krok 3: Resetujte svůj iPhone

Obnovení továrního nastavení iPhoneObnovení továrního nastavení iPhone

Klepněte na modrouVymazat veškerý obsah a nastavenímožnost v horní části. Pokud jste nezálohovali, jak jsme navrhli, budete k tomu vyzváni. Poté budete vyzváni k zadání přístupového kódu. Klepněte na červenou Vymažte iPhoneve výsledném vyskakovacím okně potvrďte své rozhodnutí.

Krok 4: Obnovte svůj iPhone

Jakmile je proces resetování dokončen - proces, který může trvat až několik minut - zkontrolujte, zda byl telefon obnoven na původní tovární nastavení. Pokud bude provedeno správně, při spuštění se vám znovu zobrazí Asistent pro nastavení iOS.

Po obnovení továrního nastavení se budete muset od začátku přihlásit a nastavit iPhone. Výzvy se vás zeptají, zda chcete provést obnovení ze svého účtu iCloud, nastavit zcela nový telefon bez předchozího nastavení nebo použít iTunes a PC k opětovnému vložení starého obsahu do telefonu.

Pokud vás zajímá, co znamenají všechny možnosti resetování iPhone, přejděte na poslední stránku tohoto článku. Chcete-li obnovit tovární nastavení pomocí iTunes, čtěte dále.

Jak obnovit tovární nastavení iPhone pomocí iTunes (starý způsob)

Jak obnovit tovární nastavení zařízení iPhone _0012

Obnovení továrního nastavení na iPhonu - ať už je to 4S nebo iPhone 11 Pro Max - je jednodušší, když používáte iCloud a resetujete přímo ze zařízení, ale stále můžete používat stárnoucí iTunes od Apple s PC. To je užitečné, pokud jste tuto metodu tradičně používali a jste dlouholetým vlastníkem zařízení iPhone.

Apple vyřadil iTunes pro MacOS, takže pokud používáte MacOS Catalina nebo novější, synchronizace na počítačích Mac bude probíhat pomocí Finderu. Připojený iPhone najdete pod Zařízení nebo Místa záložka. Rozložení je téměř stejné jako na kartě iPhone v iTunes, takže následující pokyny by měly fungovat dobře. ITunes můžete stále používat na počítačích se systémem Windows nebo starších počítačích Mac.

Krok 1: Připravte svůj iPhone na obnovení

Nejprve spusťte iTunes obvyklým způsobem. Pokud používáte Mac, klikněte na iTunes nabídka umístěná na levé straně hlavního panelu nástrojů, a pokud používáte Windows, klikněte na Pomoc menu vpravo. Vybrat Kontrola aktualizacíz výsledné rozevírací nabídky a ujistěte se, že máte nejnovější verzi iTunes. Pokud ne, stáhněte a nainstalujte nejnovější verzi. Pokud používáte Mac se systémem Catalina, otevřete místo toho Finder. Poté připojte svůj iPhone k počítači přes USB a klikněte na šedou Zálohovat hnedtlačítko při prohlížení souhrn kartu pro dané zařízení. Případně postupujte podle našeho průvodce, jak pomocí iCloudu zálohovat zařízení na vzdálené servery Apple. I když zálohování vašeho zařízení není nutné, bude to ukládat vaše fotografie, aplikace, kontakty, nastavení a další data, abyste mohli ze zálohy automaticky obnovit další zařízení iOS.

Snímek obrazovky 26. 05. 2016 ve 22:23

Pokud používáte iPhone 4S nebo novější zařízení, budete muset deaktivovatNajdi můj iPhone. Chcete-li tak učinit, klepněte na hlavní Nastavení při prohlížení domovské obrazovky vyberte ikonuiClouda klepněte naNajdi můj iPhone. Pokud jste tak ještě neučinili, přepněte posuvník nahoře a funkci deaktivujte.

Krok 2: Obnovte svůj iPhone

Po dokončení zálohování klikněte na šedouVrátit Iphonetlačítko při prohlížení souhrn kartu pro dané zařízení. Klikněte na ikonuObnovitve výsledném vyskakovacím okně potvrďte své rozhodnutí a po zobrazení výzvy klikněte naSouhlasitpřed obnovením přijmout softwarovou licenční smlouvu a zahájit stahování nezbytného softwarového souboru iOS.

Krok 3: Zajistěte, aby byl telefon obnoven

Po dokončení procesu obnovení - procesu, který může trvat až několik minut - zkontrolujte, zda byl telefon obnoven na původní tovární nastavení. Pokud je provedeno správně, při spuštění se vám znovu zobrazí Asistent pro nastavení iOS, ze kterého můžete telefon obnovit ze zálohy nebo pokračovat v procesu, jako byste jej nastavovali znovu. Je to, jako by to zrovna sestupovalo z montážní linky.

Co znamenají všechny ty různé možnosti resetování?

Když resetujete svůj iPhone, iOS vám nabízí celou řadu různých možností a může být matoucí rozhodovat, které z nich si vyberete. Obvykle budete chtít provést výše uvedený reset do továrního nastavení, ale zde je vysvětlení, co dělají ostatní možnosti, abyste si mohli vybrat nejlepší reset pro vaše potřeby.

Poznámka: Pokud prodáváte telefon nebo jej předáváte někomu jinému, jediný, kdo bezpečně vymaže vše a vrátí telefon do původního stavu, je Vymazat veškerý obsah a nastavení.

prodat svůj smartphone reset iPhone Genevieve Poblano / Digital Trends

Resetovat všechna nastavení

Pokud zvolíte tuto možnost, neztratíte všechna svá data, ale přijdete o nastavení a hesla k Wi-Fi. Ruční nastavení jistě zmizí, ale stále budete mít své obrázky, aplikace a další obsah.

Vymazat veškerý obsah a nastavení

Toto je možnost, kterou jsme popsali na začátku tohoto příspěvku a která z vašeho zařízení vymaže vše. Vaše nastavení, obrázky, aplikace a další data nadobro zmizí - pokud jste svůj obsah nezálohovali.

Obnovte nastavení sítě

Někdy stačí obnovit nastavení sítě a nastavit lepší připojení. Výběrem této možnosti obnovíte nastavení sítě, vyprázdníte mezipaměť a odstraníte všechny dočasné soubory, které jste uložili do zařízení. Je to skvělé pro ty, kteří mají potíže s různými připojeními Wi-Fi.

Obnovit slovník klávesnice

Někdy může automatická oprava způsobit více škody než užitku. Pokud máte pocit, že vám iPhone na základě vašich předchozích zpráv vždy navrhuje překlepy a nesprávná slova, můžete slovník klávesnice kdykoli resetovat.

Obnovit rozložení domovské obrazovky

Ačkoli většina lidí ráda nastavuje domovskou obrazovku svého smartphonu pomocí svých oblíbených aplikací, někdy je hezké to trochu změnit. Pokud se budete chtít vrátit k původnímu rozvržení domovské obrazovky, které bylo dodáno s telefonem, můžete zvolit tuto možnost obnovení.

Obnovit polohu a soukromí

Někdy, když začnete v nastavení poklepávat, můžete věci pokazit. Pokud se chcete vrátit k původnímu nastavení soukromí a polohy vašeho telefonu, toto je reset pro vás. Všechny ostatní informace zůstanou beze změny.

Poslední příspěvky